Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát a helyi harcsapaprikás-főző verseny.
A halászlé mellett a harcsapaprikás túrós csuszával az a halétel, amire a legtöbb magyar ráharap. A legtöbb vendéglő étlapján szerepel. No de ilyen mennyiségben, minőségben és választékban sehol nem főzik, mint Tiszacsegén.
Fásy Ádám Mikó Fanni királynő és Vascsák Kitti udvarhölgy társaságában
Nem kevesebb, mint százhetven bográcsban rotyogott a harcsapaprikás – ennyi csapat nevezett az ország minden részéről, több ezer ember főzte és kóstolta ezt a lassan már hungarikumnak nevezhető ételt.
Balról: Nagy Sándor, Fásyné Marika, Vascsák Kitti, Mikó Fanni
Immár hetedik alkalommal rendezték meg ezt a főzőversenyt szeptember első hétvégéjén festői környezetben közvetlenül a Tisza partján, a legendás halászcsárda mellett. A verseny fővédnöke az Agrárminiszter Nagy István volt.
Fanni és Kitti Fásy Zsüliettel
A zsűri elnöke pedig Fásy Ádám, akiről tudni kell, hogy profi szakács, amúgy pedig szépségversenyguru. Nem véletlen, hogy a díjakat Mikó Fanni szépségkirálynő és első udvarhölgye, Vascsák Kitti adta át. Az országos főzőverseny győztese idén a hortobágyi csapat lett.
Fásy Ádám a Digitál együttes tagjaival
Az eredményhirdetést követően a fergeteges műsor sem maradhatott el, melyet Fásy Ádám vezetésével, a Digitál együttes, Fásy Zsüliett, Oláh Gergő, Jankó és Pintér Timi szolgáltatott.
Pintér Timi és táncosai
Forrás: Színes Ász