topbar

Hírek


2024. május 17-19. között immáron 24. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivált.

Fásy Ádám személye garancia a jó bulira

A rendezvényen az ország pálinkagyártóinak több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók. Minden évben a fesztivál igazi színfoltja a hazai és a határon túli lovagrendek felvonulása.

A fesztiválon 2023-ban először választották meg Az Év Pálinkás Bonbonját, amire idén is sor kerül. Ennek célja a magyar pálinka – mint nemzeti ital – és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. A zsűriben többek között Pataki Ádám cukrászmester is feltűnik.

Gasztronómiai programokból sem lesz hiány: a Gazda és pálinka a konyhában című látványfőzés és kóstoló során olyan ételek kerülnek terítékre, mint a birspálinkában érlelt szarvasérmék, a kondorosi tokány birspálinkás csatnival vagy éppen a kacsaragu birspálinkás karamellizált szarvassonkával. A nagydíjak mellett kiderül, hogy ki készítette az év gyümölcsének, a birsnek a legjobb pálinkáját/párlatát is.

A Gyulai Pálinkafesztivál fővédnöke dr. Nagy István, agrárminiszter.
A főszereplő, pálinka mellett a színpadon a magyar könnyűzenei élet jeles képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők. Érkezik a Zeneexpressz Fásy Ádám vezetésével, fellép Majka, a Parno Graszt, Dzsúdló, Bye Alex és a Slepp, az Irigy Hónaljmirigy, Demjén Ferenc, Nótár Mary és még sokan mások.

Gyula Zeneexpressz

,,Lokálpatriótaként mindig nagy öröm, amikor csapatommal Békés megye felé vesszük az irányt. Több, mint 4 órás műsorral kedveskedünk a közönségnek. A Zeneexpressz csapatával Gyulára érkezik Zalatnay Sarolta, az Apostol együttes, Varga Viktor, Atis x Imir és Szabó Ádám” – mondta Fásy Ádám, aki zenekarának vezetőjével, Edgárral már nagyon készülnek az eseményre.

A szintén viharsarki származású énekes, Varga Viktor idén nem szórakozni megy a rendezvényre, hanem szórakoztatni. ,,Teljesen absztinens lettem, szóval most kihagyom a pálinkázást, én leszek a sofőr. Alig várom a fesztivált, jó lesz ismerősökkel, barátokkal találkozni, hiszen ezek a pillanatok mindig felejthetetlenek, no és persze, a szüleimet és az öcsémet is meglátogatom.”

A zenevonat ezt követően Mosonmagyaróvár felé veszi az irányt, ahol június 1-jén ugyancsak egy nagyszabású műsorral rukkol elő.

Forrás: Blikk


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva