topbar

Hírek

 A kiállítást a Munkácsy Alapítvány elnöke, Fásy Ádám nyitotta meg június 21-én, pénteken ünnepélyes keretek között.

Fásy Ádám Munkácsy szegedi megnyitó 1


Munkácsy, a festőzseni címmel nyílt Munkácsy-kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton körülbelül 80 eredeti Munkácsy-alkotást mutatnak be, köztük olyan ikonikus műveket is, mint az Ásító inas. A kiállítást a Munkácsy Alapítvány elnöke, Fásy Ádám nyitotta meg június 21-én, pénteken ünnepélyes keretek között.
A tárlat Pákh Imre magánygyűjteményét mutatja be, kiegészülve a Móra Ferenc Múzeum saját Munkácsy-alkotásaival. A Pákh-kollekció hétfőn érkezett Szegedre: a kincseket különleges kamionnal szállították, mely az állandó hőmérsékletet és páratartalmat biztosította az utazás alatt. A műtárgyakat ezután beszállították a kiállítótermekbe, ahol rövid akklimatizálódás után nagy gonddal helyezték el a kiállításépítő szakemberek a festményeket a falakon. Kedden a Móra-múzeum gyűjteményében lévő két alkotás, a Honfoglalás szín- és szénvázlata is visszaérkezett Szegedre, melyek Békéscsabán szerepeltek vendégkiállításon.


Fásy Ádám Munkácsy szegedi megnyitó
Fásy Ádám különleges kiállítást nyitott meg Szegeden

Nagy megtiszteltetésnek érzik

A Móra Ferenc Múzeum számára nagy megtiszteltetés, hogy 2006 és 2012 után ismét vendégül láthatja a lenyűgöző kollekciót, amely tárlat összességében már túl van az ötmilliós látogatottságon.

A szegedi kiállítást interaktív gyermekfoglalkoztatóval is kiegészítették, ahol közelebbről is megismerhetik Munkácsy alkotásait és alkotói stílusát a legkisebbek.


Munkácsy szegedi megnyitó
A Móra Ferenc Múzeum számára nagy megtiszteltetés, hogy 2006 és 2012 után ismét vendégül láthatja a lenyűgöző kollekciót

A különleges kiállítás 2024. november 17-ig látogatható a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

Forrás: Blikk


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva