A legjobb dolgok sokszor a legyegyszerűbbek, legyen szó akár egy disznótorról. Legalábbis Fásy Ádámnak a régi disznótorokról elsőre egy meglehetősen egyszerű fogás ugrik be az emlékei közül.
– Nagy családban nőttem fel, a szüleim minden évben három disznót hizlaltak. Januárra időzítették a vágást. Legkisebb gyerekként mindig nagy élmény volt a korai kelés utáni hagymás sült vér, majd a friss pecsenye. Ahogy bontották a disznót, minden részéből levágtunk egy darabot, amit friss pecsenyének megsütöttük. Nem kellett arra más, csak só meg egy kis bors. A legfőbb fűszerezés maga a frissesség volt, hogy ott helyben, még melegen sütöttük meg. Ezt nem lehet semmivel sem helyettesíteni, a Blikk leendő nyertesei se hagyják ki! – ajánlotta Fásy Ádám.
A Blikk három szerencsés olvasója egy-egy 110 kilós disznót nyer Legyen Malaca játékunkkal. Ehhez naponta helyesen kell válaszolni a Blikkben megjelenő kérdésekre február 3-ig.
A disznókat egy hotelban, 3 napos wellnessvágás keretében, böllér segítségével készítik el. Adunk hozzá egy-egy mélyhűtőszekrényt is, amiben akár 1 évig is eláll a disznóság.
Forrás: Blikk