topbar

Hírek

Sokat küzdött az elismerésért Zámbó Jimmy, és sokat panaszkodott bizalmasainak, hogy a művészek elitje, a szakma lenézi.

Ahogy ez a régi kép is bizonyítja: Fásy Ádám és Zámbó Jimmy puszipajtások voltak

Ahogy ez a régi kép is bizonyítja: Fásy Ádám és Zámbó Jimmy puszipajtások voltak


Élete álma volt, hogy a Budapesti Operaház színpadára léphessen, de az illetékesek hallani sem akartak róla, hogy a botrányoktól sem mentes életet élő sztár a zene fellegvárában énekeljen. A Miss World Hungary tulajdonosa, Fásy Ádám jó kapcsolatot ápolt Jimmyvel, a Király a szépségverseny zsűrijében is helyet kapott.

– 1998-ban az Operaházban rendeztem a versenyt, Jimmy velem együtt koronázta meg Horváth Évát – emlegette fel a régi időket Fásy, aki döbbenten hallotta barátjától, hogy nem léphet ott fel. – Márpedig neki ott a helye, gondoltam, s mivel kibéreltem az épületet, valóra válthattam az álmát, Miklósa Erikával énekelt duettet.

Óriási megtiszteltetést jelentett, hogy a világhírű Miklósa Erikával duettezhetett / Fotó: Facebook

Óriási megtiszteltetést jelentett, hogy a világhírű Miklósa Erikával duettezhetett / Fotó: Facebook

Fásy egyébként az utolsók egyike, aki halála előtt beszélt a Királlyal, és tudhatja, mi játszódott le az énekesben – erről A királynők fogságában című könyvében is írt.

– 2000 szilveszter estéjén Jimmy többször is felhívott a Császárkert étteremből, kérte, hogy találkozzunk. Nem akaródzott kimozdulnom otthonról, a lányom, Zsülike is pici volt még… Éjfél után azonban Jimmy csak „elkért” a feleségemtől. Éreztem, hogy nagyon egyedül van, ezért mentem oda. A Balázs vendéglőben találkoztunk, mert az közel volt – mesélte Fásy.

Jimmy valóban rossz lelkiállapotban volt, de semmi nem utalt a közelgő tragédiára.

– Egész éjszaka egyetlen korty alkoholt sem ivott. Hiába volt az ország legnépszerűbb énekese, akit a közönség Királyként imádott, az óév búcsúztatóján magányosnak érezte magát. A jövőről beszélgettünk, azt tervezte, a lemezeit önállóan szeretné kiadni.

Fásy látta sztárként és esendő emberként is Jimmyt.

– Valaki azt mondta róla, olyan, mint a lópokróc. Tud védeni és melegíteni, de aki rosszul fogja meg, azt megsérti. Kevés nála érzékenyebb embert ismertem – adott jellemrajzot Fásy, és felidézte, amikor a Király negyvenedik születésnapját ünnepelték Mátrafüreden, ahol Jimmy a feleségét engesztelte. – Akkora vörös rózsacsokrot hozatott Editnek, olyat azóta sem láttam. Fél térdre ereszkedve vallott szerelmet a feleségének, aki kemény asszony volt, ám elnézte férje kilengéseit. Nem véletlenül énekelte Jimmy: „Egy jó asszony mindent megbocsát...”

Forrás: Blikk


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva