topbar

Hírek

Egy pályázat keretein belül a kisszállási Sallai István Általános Iskola tanulói péntek délelőtt Fásy Ádám mesterszakács, műsorvezető segítségével főztek az egészséges táplálkozás jegyében.

Fásy Ádám elmesélte a diákoknak, hogy nyolcgyermekes családban nőtt fel, ahol édesanyja rendszeresen bevonta őt a főzésbe. – Azokban az időkben nem volt lehetőségünk válogatni, örültünk, hogy volt mit ennünk. Öröm látnom, hogy ma már a legtöbb családban többféle főétel is az asztalra kerül egy-egy étkezésnél – mondta Fásy Ádám, aki középiskolai tanulmányai után felszolgálóként dolgozott a vendéglátásban.

 

A vendéglátós évek után pedig mesterszakács minősítést szerzett. Gasztronómiai tudását az alföldi kis- és nagyvárosok éttermei mellett Tokióban, Párizsban és Olaszországban is volt lehetősége bővíteni. Saját receptjei vannak, élete egyik fő büszkeségének a főzési tudományát tekinti. A mesterszakács azt is elárulta a gyerekeknek, hogy otthon mindig ő főz és igyekszik odafigyelni arra, hogy minőségi ételeket fogyasszanak, megfelelő kalóriamennyiség mellett.

 

Az intézmény technika termében gyűltek össze a diákok és néhány szülő, hogy Fásy Ádám instrukcióit követve elkészítsenek egy csirkemellsalátát. A tanulók lelkesen kezdtek bele a különféle zöldségek megtisztításába, majd felaprításába és voltak, akik bátran segítettek a tűzhely mellett is. A hozzávalók felhasználásánál figyelembe vették, hogy néhány diák nem szereti a gombát, mások a hagymát, így mindenki jóízűen fogyaszthatott az elkészült ételből.

 

Forrás: Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos
 


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva