Hatezer adag halászlét és négyezer sült pontypatkót készítettek a XII. Tiszacsegei Halászléfesztiválon, ahová több tízezer ember érkezik évről évre, az ország minden pontjáról azért, hogy megkóstolják a speciális recept alapján készülő finomságokat.
Nagy Sándor csárdatulajdonos elmondta, hogy a találkozót évről évre hagyományőrző jelleggel rendezik meg a speciális recept alapján készülő, híres tiszacsegei halászlé népszerűsítése és a helyi turisztikai kínálat bővítése érdekében.
A fesztivált az idén első alkalommal dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége alatt támogatta az Agrárminisztérium, a szaktárca külön sátorral volt jelen a rendezvényen a halfogyasztás népszerűsítésére.
Szalai János csárdavezető elmondta, hogy szombaton a Tisza-parton hatalmas üstökben készítették a hagyományos és a korhely halászlét, amelyet ezen a napon fél áron kínáltak. A négyezer pontypatkó mellett egy mázsa, a Duna-deltából származó keszeget és kárászt is megsütöttek.
készül a a szabadban főzött tiszacsegei halászlé
A Tisza-parton felállított színpadon művészeti csoportok, énekesek, táncosok léptek fel, számos családi és gyermekprogramon vehettek részt az odalátogatók, este pedig az Abrakazabra Tisza-parti koncertjével ért véget az idei halászléfesztivál.