topbar

Hírek

A Munkácsy Alapítvány Kuratóriumának tagja, Fásy Ádám,a múzeum igazgatóhelyettese, Dr. Nemesné dr. Matus Zsanett jelenlétében köszöntötte Győrben a kiállítás 30 ezredik látogatóját, Szabó Zsuzsannát.

Fásy Ádám a Munkácsy Győrben kiállítás 30 ezredik látogatójával, Szabó Zsuzsannával és a muzeum  igazgatóhelyettesével, Dr. Nemesné dr. Matus Zsanettel.

Fásy Ádám a Munkácsy Győrben kiállítás 30 ezredik látogatójával, Szabó Zsuzsannával és a muzeum  igazgatóhelyettesével, Dr. Nemesné dr. Matus Zsanettel.

 A  város polgármesterének, dr. Dézsi Csaba András segedelmével a Rómer Flóris Múzeum az Esterházy-palota kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. A hatvannál is több festményt és egy jelentős grafikai anyagot magába foglaló kollekcióban a festőfejedelem életművének minden szakaszából találhatók figyelemreméltó darabok.

A TV2 Tények riportja

A  Munkácsy Alapítvány kuratóriumi tagjaként, immáron 16. éve végezhetem a kiállítások menedzselését, így nagy örömmel tölt el, hogy én köszönthetem a 30 ezredik látogatót itt Győrben - mondta Fásy Ádám.  Véleményem szerint a nagy érdeklődés elsősorban a festőóriás műveinek szól, valamint annak, hogy az Esterházi-palotába eddig a nagyközönség és a szakma által soha nem látott képeket is sikerült elhozni. Elsőként november közepén egy különleges festménnyel gazdagodott a tárlat, Munkácsy női félaktjával, amely 1888 előtt készülhetett.

Fásy Ádám Munkácsy Ásító inas című festményével

Fásy Ádám Munkácsy Ásító inas című festményével

 A meglepetéseknek itt még nem volt vége, február elején újabb mű, Munkácsy egyik legkorábbi nagyméretű népéletképe, a Húsvéti locsolkodás című festmény érkezett Győrbe, amely egy gémeskút körül játszódó, mozgalmas jelenetet ábrázol.

  A kiállításoknak az elmúlt évtizedekben mindenhol rendkívüli sikere volt, reményeink szerint hamarosan elérjük a bűvös 5 milliós összlátogatottságot - mondta Fásy Ádám.

Fásy Ádám köszönti Szabó Zsuzsannát, a 30 ezredik látogatót

Fásy Ádám köszönti Szabó Zsuzsannát, a 30 ezredik látogatót


Az eredetileg január 30-ig tervezett tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel csaknem másfél hónappal tovább, 2022. március 13-ig látogatható az Esterházy-palotában.

Forrás: Blikk


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva