topbar

Hírek

Hónapokig eltarthat a szívműtéten átesett Fásy Ádám gyógyulása. A nap jelentős részében pihen és alszik, mégis a visszatérést tervezi. Ha nehezen is, de el kell fogadnia, hogy már nem dolgozhat a régi tempóban, és hogy élete végéig gyógyszereket kell szednie.

Fásy Ádám beletörődött, hogy második infarktusa után élete végéig gyógyszert kell szednie. Május 7-én esett át szívműtéten, de már most nehezen fogadja el, hogy az eddigihez képest sokkal visszafogottabban kell élnie.

– Gyógyulófélben vagyok. Az orvosok gyógyszerekkel nyolcvan és száz között tartják a vérnyomásomat, hogy a szívemet ne terheljük – számol be állapotáról a Borsnak a műsorvezető. – A közérzetem még mindig nem az igazi, de ahogy egyre többet süt a nap, kezd a hangulatom is visszatérni. Sokat alszom, délután több órára lepihenek. Marika és Zsüliett mindent elkövet, hogy a kedvemre tegyen, úgy dédelgetnek, mint egy kisgyereket. Próbálnak lassan, visszaterelni a normális életbe, de meg kell húznom egy határt, mit vállalok a jövőben.

Egy-két hónapot biztosan lazítok, próbálom magam felerősíteni. Abba is beletörődtem, hogy életem végéig gyógyszert kell szednem, csak így maradhatok életben.

Fásy Ádám jövőre lesz hetvenéves. Az elmúlt három-négy évben 25 kilótól szabadul meg, rengeteget tett az egészségéért. Feleségére és lányára mindenben számíthat, a stafétabotot már át is adta a család női tagjainak.

Zsüliett szerint jelzés volt a szívroham az édesapja számára

– Régóta nem az én kezemben van az irányítás, de még nem tervezek visszavonulni – mondja nevetve Fásy. – Nyáron kiderül, hogy a jövőben mennyi munkát engedhetek meg magamnak. Zsüliettre semmit sem szeretnék ráerőltetni, neki megvannak a saját elképzelései a jövőjére nézve. Mentálisan és még fizikálisan is úgy érzem, mintha a negyvenes éveimben járnék. Alapból pörgős típus vagyok, mindig ötletelek, a család csak nehezen bír visszatartani a munkától.

Felesége Marika csak nehezen tudta tartani magát Ádám előtt, aztán eltört a mécses

Fásy Ádám lányát és feleségét is rendkívül megviselték a történtek. Zsüliett a Borsnak elárulta, csak komoly erőfeszítés árán tudták tartani magukat a családfő előtt, és csak akkor engedték ki a feszültséget, amikor hazaértek.

Fel sem tudtuk fogni, olyan gyorsan történt minden, így legalább apu nem látta rajtunk eluralkodni a pánikot. Tudtuk, hogy baj van, csak azzal nem voltunk tisztában, mekkora.

Marika minden pillanatban igyekszik férje kedvére tenni

Zsüliett hozzáteszi, édesapja az infarktusa előtti napon már érezte, hogy valami nincs rendben.

– Az irodában dolgoztunk, volt, amit négyszer kellett elmondanom neki, mégsem értette, nehezen ment a kommunikáció. Utólag derült ki, hogy ez azért volt, mert akkor már az agyának egy része nem kapott elég vért, emiatt pedig romlott az oxigénellátása. Amikor bekerült a kórházba, nem gondoltuk, hogy napokig bent tartják. A szívultrahang vizsgálata után a folyosón találkoztunk vele, sápadt volt, és zavarodottan, összefüggéstelenül beszélt. Nem volt jó passzban, soha nem láttam még olyan állapotban. Nagyon nehéz volt erősnek maradni, amikor közölte, hogy az orvosok szerint bármikor meghalhat. Tudtam, ha meglátja, hogy anyuval sírunk, nem tesz jót neki a műtét előtt, nem akartuk, hogy ő is kétségbeessen. Próbáltam biztatni, nyugtatni.

Zsüliett édesapja infarktusa előtti napon már érezte, hogy valami nincs rendben

Zsüliett és az édesanyja számára örökkévalóságnak tűnt, amíg az operáció eredményére várt. Csak este, otthon engedhették ki magukból a felgyülemlett feszültséget.

Én vissza tudtam tartani a sírást, anyunál többször eltört a mécses, pedig ő is nagyon igyekezett tartani magát. Mindkettőnket megviseltek a történtek, de próbáltam pozitívan gondolkodni.

Abban biztos vagyok, hogy apunak ez egy jel volt: vissza kell venni a tempójából. Nem könnyű, mert most is folyamatosan nekünk kell rászólni, hogy pihenjen le, aludjon, és egyelőre verje ki a fejéből a munkát, mert teljesen fel kell épülnie.

Forrás: Bors


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva