topbar

Hírek

Fájdalmas sorokkal emlékezik Fásy Ádám az öt hónapja elhunyt jó barátjára, dr. Bajkai Istvánra.

A politikus-jogász, aki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is volt egy ideig, idén áprilisban hunyt el hosszú betegség után. Nagyon jó barátságot ápolt vele Fásy Ádám, aki most a Blikkhez eljuttatott levelében írt szívhez szóló sorokat.

Dr. Bajkai István és Fásy Ádám a Mokkában

„Drága barátom, dr. Bajkai István!

Nagy űrt és harcos feladatot hagytál nekünk örökül, amit mi, az irántad érzett tiszteletért örömmel vállalunk. Soha nem fogjuk elfelejteni mindazt, amit a boksz világáért tettél. Amikor padlón volt a szervezet, pénzügyi biztosként irányításod alatt sikerült stabilizálni és megmenteni a bukástól, a csődtől ezt a történelmi sportágat, ahol többek között olyan nevek hoztak világra szóló hírnevet hazánknak, mint Papp László, Gedó György, Kovács Koko István, Erdei Zsolt és sorolhatnám. A parlamenti munkád mellett éjjel-nappal azon voltál, hogy a rád bízott feladatot maximálisan elvégezd. Az ökölvívó társadalom hálából 100% szavazattal megválasztott a MÖSZ elnökének az általad kiválasztott elnökségi tagokkal és az ellenőrző testülettel együtt. Az eredmény igazolja, hogy nagyon jól állítottad össze a csapatodat! Az elmúlt évek alatt nézeteltérések nélkül, demokratikusan működött együtt az elnökség az irányításod alatt. Elindítottál egy tiszta, átlátható versenyszellemet a sportágban. Új rendszer alakult ki, ahol a versenyzők és az edzők lettek fontosak. Betartattad azt az elvet, hogy akik nem tesznek semmit az sportágért, ne húzzanak anyagi hasznot belőle. Az ökölvívó társadalom hamar megérezte a változást és együtt működő lett. Most jött el az idő, a megérett gyümölcs leszüretelésére. Köszönet és hála a versenyzőknek, akik az egész életüket áldozzák fel a várva várt sikerért! Természetesen a nevelő edzőknek, az edzőknek, a bíróknak, a tagegyesületeknek, a szövetségi kapitánynak, az elnökségnek, az ellenőrző testületnek, az egész ökölvívó társadalomnak, hogy veled együtt működve sikerült ezt a történelmi sportágat megmenteni a bukástól. Természetesen ilyenkor van olyan ember aki egy személyben magának könyveli el a sikert!

Barátom! Nem engedjük, hogy az áldozatos munkád-munkánk után más arassa le a babérokat és egy személyben magáénak tudja a sikereket. Biztos vagyok benne, hogy figyelsz bennünket fentről és velünk együtt örülsz Hámori Luca és Kovács Richárd olimpiai kvótájának, valamint a fiatal generáció nemzetközi eredményeinek, akik megalapozzák a magyar ökölvívás jövőjét.

Kedves István, ahogy mi egymást négyszemközt hívtuk, Drága Tesókám, nagyon nagy szeretettel és tisztelettel gondolok rád. Nemcsak a kiváló nemzetközi jogászra, a Fidesz alapító tagjára, országgyűlési képviselőre, a Munkácsy Alapítvány Elnökére, a Magyar Ökölvívó Szövetség Elnökére, a kiváló zongoristára, a családját szeretettel átölelő édesapára, hanem a közösségért mindent megadó önzetlen barátra is.

Nyugodj békében!

Hajrá, magyar ökölvívás, hajrá, Magyarország!

Fásy Ádám”.

Forrás: Blikk

 


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva