topbar

Hírek

A halfogyasztás növekedéséről is beszélt Dr. Nagy István agrárminiszter szerdán, a felújított Tiszacsegei Halászcsárda átadásán.

Dr Nagy István agrárminiszter megnyitó beszédet mond

A miniszter a magyar csárdákat egy „emberléptékű világ élhető örökségének”, a különleges találkozások helyszínének nevezte.Az agrárminiszter a beszédében elmondta: hazánkban az egy főre jutó éves halfogyasztás elérte a 6,7 kilogrammot. A cél, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal növekedjen – tette hozzá a miniszter megjegyezve, hogy ennek érdekében számos intézkedést tettek.

Az ünnepélyes megnyitó pillanata

Ha minden településen lenne halbolt,akkor talán az emberek is több halat vennének. Az Agrárminisztérium azért is segíti az ilyen fejlesztéseket, mert a csárdák különleges találkozások helyszínei. Tiszacsegén mindez kiváló halételekkel társul.

Dr Nagy István agrárminiszter, Jakab István országgyűlés alelnöke, Pajna Zoltán a MÖOSZ elnöke Fásy Ádámmal

Dr Nagy István agrárminiszter, Jakab István országgyűlés alelnöke, Pajna Zoltán a MÖOSZ elnöke Fásy Ádámmal

A Blikk séfjeként Fásy Ádám is ott volt a megnyitón, aki elkötelezett híve a halfogyasztás népszerűsítésének. Nem véletlenül, hiszen ő maga is nagyon szereti a halat, ami Magyarországon túlnyomórészt a karácsonyi ünnepek táján kerül terítékre. Ezen változtatni kell, hiszen a magyar embernek az egyik legjobb étele a hal az asztalon – mondta.Hajdú-Bihar egyik legkedveltebb halászcsárdája az elmúlt időszakban teljes energetikai korszerűsítésen esett át.

Forrás: Blikk


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Zeneexpressz | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
footerfacebook footer insta

 

fasyadam.hu © Minden jog fenntartva